Oplevelser i Den Gyldne Trekant, Indien med tigersafari og ikoniske seværdigheder

Vi har netop trådt ud i Delhi da vi fornemmer det mangfoldige og pulserende land under vores fødder. I 6 uger skal vi rejse rundt og ud at opleve hvad Indien har at tilbyde.

Men vi starter vores rejse med at udforske Den Gyldne Trekant i Indien, som indbefatter tre af de mest besøgte byer i Indien.

Vi har selvfølgelig gjort vores research og vi er ikke i tvivl om, at der venter os uforglemmelige seværdigheder. En palette af levende farver og et pulserende sus af liv og lyde. Et eventyr der helt sikkert nok skal blive en oplevelse for os to introverte mennesker.

Men hvis der er noget vi glæder os til (nok mest Kenneth), så er det maden – vi har læst og hørt at den er i verdensklasse-kategorien.

I 14 dage skal vi fordybe os i Den Gyldne Trekant i Indien.
Det er lige et par ekstra dage end hvad du normalt tilbringer i dette område – nogle kan endda tage ruten på en uges tid.

Men da vores plan er, både at arbejde og opleve seværdigheder, så tilbringer vi lige et par ekstra dage, så vi får alle oplevelser med.

Vi vil under de forskellige byer tilføje hvor mange dage vi synes du bør bruge i byen, for at suge alle de vigtige indtryk til dig.
Note: Hvis vi har givet forslag til andre hoteller, så er det fordi vi ikke synes så godt om hotellet eller beliggenheden af det vi selv boede på.

Taj Mahal i Indien - vores rejse til Indien

Allerførst, lad os introducere dig til Den Gyldne Trekant i Indien

En spændende rute, der tager dig gennem tre af landets mest ikoniske byer i det nordvestlige Indien: Delhi, Agra og Jaipur.

Den nordlige del af Indien er en blanding af kulturer, traditioner, sprog og kunst og de tre byer byder derudover også på hver deres ikoniske seværdigheder.

Navnet, Den Gyldne Trekant stammer fra den geografiske placering af byerne. En trekant hvor der er omkring 250-300 km på hver strækning. Og selvom afstanden måske virker overkommelig, så betyder det stadig mange timer i transport.

Der er alverdens transport-muligheder for at komme rundt i Den Gyldne Trekant. Lige fra busser og toge til privatkørsel med chauffør.

På vores rejse kommer vi både ud på en tog-rejse og livstruende privatkørsel, men faktisk planlagde vi alle transporter i sidste øjeblik i Indien. Der kan du gøre det meget bedre os – det fortæller vi mere om.

For at gøre planlægningsprocessen lidt nemmere for dig, har vi lavet en rejseplan for Den Gyldne Trekant, der inkluderer alle de bedste ting at se og opleve på ruten.

Udover disse byer, som du finder i Den Gyldne Trekant, så tilføjede vi endnu en kæmpe oplevelse til ruten – nemlig at tage på tigersafari i Ranthambore Nationalpark.

Og på den måde bryder vi Den Gyldne Trekant i Indien og gør den mere til… Den Uslebne Diamant 🙂 

Rute den gyldne trekant
Vi skal naturligvis en tur til Ranthambore NP, når det nu er "lige på vejen"

Sådan ville vi gerne have rejst rundt

Som tidligere rejsekonsulent elsker jeg (Christina) at sammensætte rejser – store som små. Dog må jeg indrømme at vores rejse til Indien var en af de mere udfordrende.

For hvad der angik Den Gyldne Trekant, så havde jeg udfordringer med at booke transport rundt.

Jeg kæmpede længe med Indian Railways hjemmeside og ville virkelig gerne booke sæder til vores transport dage, men lige lidt hjalp det.

Så da vi rejste mod Indien havde vi kun fået booket hotelophold og krydsede fingre for at vi fandt transportmuligheder for at komme rundt.

Det gjorde vi dog – men vi fik ikke taget ruten så meget i tog, som vi havde ønsket.

LÆS MED HER: Hvordan vi blevet scammet i Indien på vores første dag i Indien – og hvordan du undgår det.

Hvis du er ved at arrangere transport rundt i Den Gyldne Trekant, så læs ovenstående post. Deri fortæller vi hvordan du kan komme rundt med tog i Indien – uden at blive scammet. 

På togrejse i den gyldne trekant Indien
Togrejse imellem Delhi og Agra - som tog alt for lang tid!

Oplev Den Gyldne Trekant i Indien

Når du ankommer til Indien og vil udforske Den Gyldne Trekant er det oplagt at du flyver til og fra Delhi.

Det gjorde vi også, og fordi vi vidste at vi skulle tilbage til Delhi, så tog vi kun 1 nat i byen inden vi rejste videre med tog til Agra.

Med i vores hotelbooking havde vi arrangeret afhentning i lufthavnen – det var helt super, så var vi fri for at skulle hustle os igennem ivrige indiske taxi-folk lige ved ankomst.

Vi brugte vores timer i Delhi til at få sovet lidt og få booket togbilletter, som hotellet hjalp os med at booke.
(fik du ikke læst om vores scam og hvordan vi kom med vores første tog i Indien, så klik her)

Tid fra lufthavnen til centrum: ca. 20 min kørsel
Her boede vi: Hotel Blue Pearl (reklamelink)
På Booking.com kommunikerede vi med hotellet omkring afhentning – uden problemer.
(Hotellet var fint til 1 overnatning)

Der kommer mere om Delhi, når vi lander der igen længere nede.

Sådan kom vi videre: Vi havde booket togbilletter ved vores hotel i Delhi. 

Den gyldne Trekant i Indien

Byen med den største seværdighed i Indien

Vi landede i Agra efter en modbydelig lang togrejse. Kom ud af togstationen og blev fanget af Guddu – verdens rareste og roligste taxichauffør.

Vores dage i Agra bød på fantastiske oplevelser.

Agra er byen hvor du finder Indiens mest ikoniske seværdighed, nemlig det smukke Taj Mahal og dermed en by du ikke må springe over på din rejse til Indien.

Men Agra byder også på andre arkitektoniske skatte som Agra Fort og Fatehpur Sikri.
Sammen med Taj Mahal kom de alle tre på UNESCOs Verdensliste i 1983.

Nogle af de mest fortryllende oplevelser som vi tog i Agra:

  • Taj Mahal
  • The Baby Taj – I’timād-ud-Daulah
  • Mehtab Bagh (bagside af Taj Mahal)
  • Kinari Bazar
  • Agra Fort
  • Jama Masjid
  • Fatehpur Sikri (vi tog den på vej til næste sted)
 

LÆS EVT: Oplev Taj Mahal i Indien – forberedelser og tips til et eventyrligt besøg 

Vi tilbragte 5 nætter i Agra da vi havde lidt arbejde der skulle klares og vi havde fundet ud af at der var Holi Festival da vi var der, så dette skulle vi også have tid til at opleve.

Rejsekompasset ved Taj Mahal i Indien
Det smukke Taj Mahal

Info om vores ophold:

Anbefalet tid i Agra: 2-3 nætter/1-2 hele dage
Her boede vi:  Max Guesthouse (reklamelink)
Her er andre (måske bedre) overnatninger til fornuftige priser:
Grand Mercure Agra 5* – se pris og ledighed her (reklamelink)
Courtyard by Marriott 5* – se pris og ledighed her (reklamelink)
Taj Hotel & Convention Centre 5* – se pris og ledighed her (reklamelink)

Sådan kom vi videre: Vores vært var yderst gæstfri og hjalp med at booke en privatbil. Den tog os videre mod vores næste destination i Den gyldne Trekant. Eller denne gang er det i Den Uslebne Diamant 🙂

På vejen mod Ranthambore Nationalpark tog vi et sightseeing-stop ved Fatehpur Sikri. Det ligger omkring 40 km (tog ca. 1,5 times kørsel) vest for Agra, så det var oplagt at tage på vejen.

Fatehpur Sikri blev grundlagt af den store mogulkejser Akbar i det 16. århundrede og fungerede som hovedstad for mogulriget i cirka 14 år, inden den blev forladt på grund af vandmangel.

I dag står byen tom og er blevet anerkendt som et UNESCO-verdensarvssted. Et rigtig fint sted.

Derefter stod den på omkring 4,5 timers køretur inkl. et kort mad-stop inden vi ramte Ranthambore Nationalpark.

Baby Taj i Agra
Baby Taj
Besøg Agra Fort i den gyldne trekant
Agra Fort
Den Gyldne Trekant Indien med Fatehpur Sikri
Fatehpur Sikri på vejen

På Tigerjagt i Indien

Ranthambore Nationalpark er en af de største og mest kendte nationalparker i Indien. Parken er kendt for sin intense tigersafari og er et af de bedste steder i verden for at se vilde tigre i deres naturlige habitat.

Desværre var vi dog ikke så heldige.

Der bliver kørt både morgen og eftermiddags safariture, men igen, så var vi ikke forberedte på hvordan vi kunne booke disse safariture. Og da vi kom frem til vores ophold (hvor vi kunne booke turene), var der kun få pladser ledige om eftermiddagen – den næste dag.

Vi tog selvfølgelig på den safaritur der var ledig. Men med et larmende monsterskrummel med 25 personer ombord inkl et par grædende babyer, så kunne vi godt fornemme at det ikke blev tidspunktet hvor der ville komme en vild tiger spankulerende.

Ud af de to nætter vi tilbragte ved Ranthambore, så var dette vores eneste mulighed at komme på tigerjagt.

Note til dig: Kontakt hotellet på forhånd for at booke de tiger-safariture du vil på. Prøv evt. at undgå weekender, da inderne selv tager på disse ture. Og de bliver hurtigt fyldt op. Vores guide sagde også at chancerne for at se tigre, er størst om morgenen. Ja, tak for det 🙂

På tigerjagt i den gyldne trekant indien
Imponerende indgang til Ranthambore NP

Info om vores ophold:

Anbefalet tid ved Ranthambore NP: 2 nætter/1 hel dag
Her boede vi: RajBagh by Aaryam (reklamelink)

Sådan kom vi videre: Vi havde spurgt vores chauffør som kørte os til Ranthambore NP om han kunne køre os til Jaipur. Desværre var han optaget, men han havde sagt en pris som det ville koste og han ville finde os en chauffør.

I to døgn blev vi ved med at kontakte ham om han havde en chauffør og hver gang skrev han tilbage ”Ikke nogen chauffør endnu, men no worries”
(Vi havde en plan om at hvis ikke vi havde hørt fra ham, ville vi tage en taxi til den nærmeste togstation og tro på situationen)

Om morgenen hvor vi skulle afsted, skrev han at der nok skulle være en chauffør til os.

Og det var der.
En ung gut som ikke kunne et ord engelsk. Som kørte virkelig stærkt. Var næsten ved at falde i søvn bag rattet og blev nødt til at skrue helt op for sit indiske popmusik for at holde sig vågen.

Vi landede endelig i Jaipur med en kæmpe hovedpine begge to. Vi valgte ikke at give ham nogle drikkepenge – hvortil han blev lidt utilfreds. Men det kunne vi virkelig ikke tage os af. I de 3,5 time som turen tog, sad vi og holdte vejret og bad til at vi kom helskindet frem.

Dyr i Ranthambore Nationalpark
Så dog andre fine dyr på vores tigersafari
Tigerjagt i den gyldne trekant Indien
På tigerjagt

Bedste oplevelser i Den Gyldne Trekant: Den Lyserøde By, Jaipur

Jaipur er en fascinerede by. Og også her tog vi et par ekstra dage.

Byen er slet ikke lige så kendt som Agra og Delhi, men den har bestemt sin egen charme og den har en masse at byde på.

Jaipur byder på en blanding af historiske skatte og livlig kultur. En tur til det ikoniske Amber Fort, tager dig med tilbage i tiden eller et besøg ind i det smukke Hawa Mahal er fascinerende. I Jaipurs farverige markeder som Johari Bazaar og Bapu Bazaar, kan du shoppe efter håndværk, smykker og tekstiler. 

Vi kom forbi nogle af de mest populære seværdigheder i byen

  • Hawa Mahal (også kendt som Vindenes Palads)
  • City Paladset
  • Amber Fort
  • Panna Meena ka Kund stepwell
  • Jal Mahal
  • Elefantastic
  • Nahargarh Fort
 

Vi tilbragte 4 nætter i Jaipur – så vi kunne arbejde et par timer og opleve en masse.

Slaveelefanter ved Amber Fort Jaipur
Slave elefanter ved Amber Fort (gør det venligst ikke!)
Besøg i City Paladset Jaipur i Den gyldne Trekant Indien
Besøg i City Paladset Jaipur

Info om vores ophold:

Anbefalet tid i Jaipur: 3 nætter/2 hele dage
Her boede vi: Trimrooms Mount Blue (reklamelink)
Her er andre (måske bedre) overnatninger og til fornuftige priser:
Alsisar Haveli 4* – se pris og ledighed her (reklamelink)
Fairfield by Marriott 4* – se pris og ledighed her (reklamelink)
Umaid Bhawan Boutique Hotel 4* – se pris og ledighed her (reklamelink)

Sådan kom vi videre: Selvom vores tidligere chauffør (som havde skaffet den livstruende kørsel til Jaipur) synes han skulle agere vores transportminister og blev ved med at skrive at han havde en privatkørsel til os videre, så takkede vi pænt nej tak – flere gange!

I stedet spurgte vi vores hotel om de kunne arrangere en kørsel til Delhi. Det var der ingen problemer i og vi fik denne gang en fin køretur med en ældre herre som kørte meget pænt. Og som også fik drikkepenge 🙂

Køreturen fra Jaipur til Delhi tog 6 timer.

Elefanter i Indien
Gik tur med Chandi, en reddet elefant i Jaipur
Vindenes Palads Jaipur
Vi så både Vindenes Palads ude- og indefra

Afslutter den Gyldne Trekant i Indiens hovedstad

Desværre ankom vi til et dårligt beliggende hotel med de mest uhumske værelser og med den dårligste service. Så vi brugte lige lidt spildtid på brok og klager og på at finde et andet hotel.

Men bortset fra det, så fik vi nogle spændende dage i Delhi.

Delhi er en by, der både overvælder og fascinerer os. Trafikken og forureningen kan være livstruende, men at opleve tempoet og energien i byen er spændende. 

De ikoniske monumenter som Qutub Minar og det Røde Fort står i skarp kontrast til det moderne Delhi og det flotte Lotus Tempel. 

Vi kom ud og så en masse af byens store seværdigheder både på en arrangeret tur og på egen hånd i byens fine metro.

Du kan læse om vores oplevelser, håndtering af metro og hotellerne i vores post: Stor rejseguide til indiens hovedstad – sikkerhed, hoteller og seværdigheder i Delhi

Det er vores ultimative guide til hvor du skal bo, hvad du skal se og hvad du skal være opmærksom på i Delhi.

Vi sluttede vores Gyldne Trekant eventyr i Indien og fløj derfra videre mod Varanasi.

Sikh Tempel i indiens hovedstad
Besøger et Sihk Tempel i Delhi

Hvad vi har lært af vores tur i Den Gyldne Trekant

Den Gyldne Trekant var vores trinbræt til vores 6 ugers rejse rundt i Indien og vores oplevelser satte bestemt nogle spor i os, som vi tog med på vores videre færd.

Lidt noter til dig som rejser til Indien for første gang:

  • Lad være med at tage imod det første tilbud, du bliver tilbudt
  • book ikke kørsel ved en chauffør (book istedet på dit hotel) 
  • God idé at have wifi tilgængeligt 24/7 <– læs hvorfor og hvordan
  • Transport tager tid i Indien
  • Inderne stirrer – det skal man virkelig vænne sig til
  • Der er beskidt – meget beskidt!
budget i indien
Du kommer til at køre meget i tuk tuk i disse byer - husk at forhandle prisen.

Kom med på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

Vi håber at denne post om vores rejse i Den Gyldne Trekant i Indien kan hjælpe dig med at få et fantastisk eventyr.
Hvis du har spørgsmål omkring Den Gyldne Trekant, Indien generelt eller bare synes at denne post var nyttig og brugbar, så skriv os gerne en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Del gerne denne post på din:

Find mere om interessante Indien her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *